Zelfverdediging Dames

Naast zijn algemene trainingen en privé lessen verzorgd Hennie Thijssen al decennia lang voor dames die hier de voorkeur aan geven ook speciale trainingen en workshops op het gebied van zelfverdediging en conditieverbetering. 

Vanaf maart 2017 start er in Doorn op de vrijdagochtend van 11.00 – 12.00 uur in de Dojang een korte maar inspirerende groepscursus dames van 4 lessen voor maximaal 4 a 5 dames om de meest effectieve technieken op het gebied van zelfverdediging en conditie eigen te maken. Heeft u interesse? Neem dan contact op met Hennie Thijssen. Plaatsing zal plaatsvinden op volgorde van aanmelding!  

Daarnaast draait er al jarenlang op de zaterdagochtend in Doorn een doorlopende groepstraining ‘Zelfverdediging & Conditieverbetering Dames’. Ideaal voor dames die niet afhankelijk willen zijn van een vaste clubbijdrage en/of de vrijheid willen hebben (bijvoorbeeld om de 2 weken) om gedurende een langere periode te trainen wanneer ze willen.

dames-3  dames-4

Data en plaats

Iedere zaterdagochtend in Doorn in de Dojang (traningsruimte) en/of de Kaapse bossen eromheen. Tijd: 10.45 – 11.45 uur. Bel Hennie Thijssen (06-55776039) voor meer informatie!

Deze lessen zijn speciaal ontwikkeld voor Dames die:

  • Een vorm van recreatieve fitness en zelfverdediging willen koppelen aan plezier en niet verbonden willen zijn aan een vast clublidmaatschap/clubbijdrage bij een sportschool en/of geen graduaties (banden) willen behalen (uiteraard bestaat de mogelijkheid om bij voldoende interesse over te stappen naar de lessen Taekwon-Do of Sekwon-Do!
  • In principe op zaterdagochtend willen trainen maar ook eens een keer willen overslaan voor bijvoorbeeld een weekendje weg of een andere verplichting.
  • Geen grote groepen ambiëren en eens kennis willen maken met een verdedigingskunst en de mentaal-fysieke oefeningen die daarin centraal staan.
  • Over een langere tijd hun praktijkgerichte technieken en oefeningen willen blijven herhalen en verbeteren. Uiteraard kan men stoppen wanneer men wil. Het is géén cursus van enkele weken maar een doorlopende serie lessen volgens een concentrisch opgebouwd concept met thema’s/technieken.
  • Uiteraard wordt er rekening gehouden met uw leeftijd en conditie!.  Op dit moment varieert de  leeftijd van 35 tot 67 jaar.

Inhoud:

  • Om tot een verantwoorde basis te komen is de inhoud van iedere les naast het eigen maken van effectieve zelfverdedigingtechnieken ook gericht op het verkrijgen van zelfvertrouwen, zelfbeheersing, uitstraling en concentratievermogen. Deze elementen spelen immers niet alleen een belangrijke rol bij het uitoefenen van de technieken tijdens de lessen maar zijn uitermate van belang in het dagelijkse leven (privé, werk, studie).
  • Tijdens de lessen komen er diverse soorten technieken en oefeningen aan de orde waaronder warming-up en conditie, ademhalingstechnieken, concentratieoefeningen, basisstanden en uiteraard zelfverdedigingstechnieken.
  • Ook komen er een aantal technieken aan de orde die je kunt toepassen met een aantal dagelijkse voorwerpen die je vaak bij je hebt (pen, sleutelbos, paraplu, pen, betaalpas, etc.).

dames-1  dames-2

Er wordt uiteraard rekening gehouden met uw leeftijd, conditie en er geldt “respect voor elkaars kwaliteiten, leeftijd, etc”. Duidelijk zal worden dat leren en plezier samen kunnen gaan in een training! Er wordt gewerkt met kleine groepjes van maximaal 5 personen dus veel aandacht!

dames-5