Gezondheidswandelingen

Afbeeldingsresultaat voor sekwondo

Uit onderzoek blijkt dat bewegen waaronder wandelen een van de belangrijkste maatregelen is om de mentale en fysieke conditie te verbeteren en het valrisico met daaraan een aantal overlijdensgevallen te verkleinen. De TTA gezondheidswandelingen zijn bedoeld en ontwikkeld om je bewust te maken om op een gecontroleerde manier te leren bewegen, je energielevel, coördinatie en flexibiliteit op te bouwen en je stresslevel te reduceren, met andere woorden, een betere lichamelijke en psychosociale gezondheid.

Door de jarenlange ervaring van Master Hennie Thijssen met de mentale en fysieke technieken uit zowel het Westen als het Verre Oosten zijn deze gezondheidswandelingen die plaatsvinden in de mooie Kaapse bossen van de Utrechtse Heuvelrug uniek! Hij laat je tijdens de wandeling op een inspirerende manier precies op de juiste en mooiste plekjes (hij woont en traint er dagelijks dus hij weet ze te vinden!) diverse Koreaanse en Chinese oefeningen uitvoeren op het gebied van balans en coördinatie, ademhaling en meditatie.

Ze kunnen privé op maat of met een groep, bijvoorbeeld als onderdeel van een Management Development Day waarbij de geest en het lichaam na het verwerken van kennis moet ontspannen worden uitgevoerd. Ook een dagje uit met een team of een uitje privé kan een reden zijn om een gezondheidswandeling te doen!

De lengte en afstand is afhankelijk van de leeftijd, het conditieniveau en het doel dat men nastreeft en varieert van 15 minuten tot 90 minuten. Uiteraard kunnen ze in overleg op een andere gewenste locatie worden uitgevoerd.

Desgewenst is een fitnesswandeling voor de meer gevorderde sporter ook mogelijk. De intensiteit ligt dan hoger! Je gezondheids of fitnesswandeling zal een unieke ervaring worden!

Afbeeldingsresultaat voor sekwondo