Zelfverdediging

zelfverdediging

Inleiding

Effectieve zelfverdediging of fysieke weerbaarheid is uit géén enkel boek zonder professionele begeleiding te leren. Als je serieus van plan bent om een training, cursus of workshop zelfverdediging te starten dan is het allerbelangrijkste een goede school en erkende leraar te vinden en gewoon een proefles te volgen.

Gebruik de geleerde technieken nooit in drift. Natuurlijk is het jezelf verdedigen tegen een onrechtvaardige aanval verdedigbaar, maar aanvallen zonder aanleiding of noodzaak is zonder meer eerloos en nooit goed te praten. Vergeet niet, dat dikwijls terugtrekken uit een gevecht of conflict waarvan je weet dat je hem/haar kunt verslaan meer moed toont en meestal een beter gevoel geeft dan het geweld te laten escaleren.

De educatieve en inspirerende lessen/workshops/cursussen zijn door Master Hennie Thijssen op basis van zijn professionele ervaring en een jarenlange studie naar de meest effectieve technieken samengesteld.

De lessen ‘Professionele zelfverdediging’ kunnen als professioneel onderdeel van een bedrijfsopleiding (politie, deurwaarders, winkelpersoneel, etc.) worden aangeboden op maat!

Tijdens de ‘Praktijkgerichte Zelfverdediging’ ligt de nadruk wat meer op een aantal belangrijke praktijkgerichte zelfverdedigingstechnieken die je kunnen helpen in eventueel voorkomende alledaagse ongewenste situaties zoals bijvoorbeeld:

          Bij verwurgingen en vastpakken.

          Wanneer je bij een pinautomaat staat en iemand je wil aanvallen.

          Wanneer je op de grond ligt en wordt aangevallen.

          Wanneer je wordt aangevallen door iemand met een mes of stok.

          Verbale en non-verbale agressie.

Daarnaast zullen er in de lessen naast een aantal psychologische aspecten die in het kader van overleven of gevaar van belang zijn ook een aantal voor het oog simpele dagelijkse voorwerpen worden behandeld die je kunnen helpen in geval van nood zoals een krant of tijdschrift, handtas, sleutel, muntstuk, boek, paraplu, wandelstok. Wist u dat je met een krant een plank kunt breken!!!

De lessen en/of workshops worden in privé verband aangeboden op maat! (dus veel persoonlijke aandacht!).

Neem contact met Master Hennie Thijssen op voor meer informatie!