Contact

Taekwon-Do Master Drs. Hennie Thijssen M.A., 7e Dan, Rijkserkend Taekwon-Do Hoofdleraar

Tevens Voorzitter ITF Royal Dutch (overkoepelende landelijke Taekwon-Do organisatie) en lid Nationaal Dangraadcollege

Mail: henniethijssen@gmail.com

Tel: 06-55776039

In zijn geboortestad Nijmegen begon Master Hennie (7e Dan) al op jonge leeftijd in 1969 met het beoefenen van het ITF Taekwon-Do, Daar werkte hij ook mee aan het bekendmaken van het Taekwon-Do. In het begin samen met Ton Titselaar van de WTF club Chong Do Kwan en erna Yoo-Sin die hij bij de Basisopleiding Sport en opleiding Recreatie-Sportleider bij de Gemeentelijke sportraad leerde kennen. In het begin van de 80-er jaren volgde hij in een samenwerkingsverband samen met de TBN (WTF stijl) de geïntegreerde Rijkserkende opleiding tot leraar.

Na een aantal jaren van intensief trainen vervulde hij bij zijn club in Nijmegen taken uit als medebestuurslid en assistent leraar. Erna werd hij eindverantwoordelijk voor de club in Nijmegen, runde hij met zijn assistenten waaronder Bart Beck en de gebroeders Erwin, Ramon en Chris Freni de school en werd hij medebestuurslid van de toenmalige landelijke organisatie NTA. Binnen deze organisatie vervulde hij tot aan 2010 tevens decennia lang ook diverse andere taken als voorzitter/docent van de opleidingen binnen de Commissie lerarenopleidingen (assistent t/m hoofdleraar) en als lid van de onderzoekscommissie op het gebied van normen, waarden en integriteit.

Sinds de oprichting In 2010 is hij voorzitter van de Stichting ITF Royal Dutch. De stichting is dé overkoepelende organisatie van het ITF Taekwon-Do in Nederland. Er zijn diverse ITF Taekwon-Do stromingen en deze is aangesloten bij de Internationale Taekwon-Do Federatie ITF van de zoon van Gen. Choi Hong Hi de grondlegger van het Taekwon-Do, GM Choi Jung Hwa. Binnen deze organisatie is hij ook voorzitter van de Nationale Commissie Opleidingen en lid van het Nationale Dangraadcollege.

Na 33 jaar in Houten de clublessen les te hebben verzorgd zal Master Hennie vanaf oktober 2016 actief blijven als adviseur/examinator binnen de Thijssen Taekwon-Do Academie en maar zal hij enkele keren per maand ook een gastles blijven geven aan de leden in Houten. Zijn assistenten Iwan Vossen, Arie Prins en Gregory Bekkers zullen de clublessen daar gaan verzorgen.

Master Hennie richt zich naast zijn bondsactiviteiten op de activiteiten in en rond de Kaapse bossen van zijn huidige woonplaats Doorn in de Utrechtse Heuvelrug. Deze activiteiten richten zich met name op het geven van lessen en trainingen op het gebied Taekwon-Do, personal training, coaching, gezondheidswandelingen en maatwerkactiviteiten voor diverse doelgroepen om de mentaal-fysieke conditie, weerbaarheid, veiligheid en/of persoonlijke effectiviteit te optimaliseren.

In het ITF Taekwon-Do zoals Gen. Choi Hong Hi dat voor ogen had staat niet alleen het eigen maken van een goede conditie en zelfverdedigingstechnieken centraal maar ook de doelstellingen integriteit,  wederzijds respect, doorzettingsvermogen alsmede de persoonlijke ontwikkeling. Met andere woorden hoe je als mens een betere bijdrage aan een betere wereld! Daarom gebruikt hij veel facetten uit deze verdedigingskunst in combinatie met zijn kennis en ervaring die hij heeft opgedaan bij zijn opleidingen aan de Universiteit van Amsterdam (onderwijskundige/docent psychologie en strategisch opleider in organisaties) ook als metafoor bij zijn trainingen, coaching en workshops.

Voor managers en leidinggevenden bijvoorbeeld heeft hij een inspirerend mentaal-fysiek programma ontwikkeld om met meer energie de hectiek van alle dag te trotseren, het zelfvertrouwen en werkplezier te optimaliseren en de kans op een burnout te verminderen.

Uiteraard volgt hij met regelmaat in binnen- en buitenland diverse trainingen en seminars om de kennis weer over te dragen (o.a. bij Masters en Grandmaster Nicholls, Grandmaster Parm Rai, Grandmaster Robert Wheatley en Grandmaster Choi Jung Hwa, de zoon van de grondlegger van het Taekwon-Do.