KKKO / VITOK: Vitale Ouderen door Krijgskunst

Plezier – Weerbaarheid – Gezondheid

Dojang van Hennie Thijssen in de Utrechtse Heuvelrug


Plezier, weerbaarheid, gezondheid en zelfredzaamheid tot op hoge leeftijd. Dat is Kenko Kempo Karate met als doelgroep personen van 50 -105-jarigen! Kenko Kempo Karate is gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek en wordt ook wel VITOK genoemd (Vitale Ouderen door Krijgskunst onderricht). In juli 2023 is hiervoor Stichting VITOK opgericht. Doel van deze stichting is ouderen een betere gezondheid en zelfredzaamheid op lange termijn eigen te laten eigen maken. Bestuursleden zijn Prof. emirata Annelies van Bronswijk, Marja Rijnders (Tai Chi lerares) en Hennie Thijssen.

Het is Plezierig om samen te oefenen van witte tot zwarte band ongeacht je leeftijd. Je vergroot je Weerbaarheid doordat je een handige maar simpele gezondheidskunst leert met harde en zachte technieken. Vanaf de eerste les kun je beter voor jezelf opkomen! Het is om gezond te bewegen met ontzien van hart, bloedvaten en gewrichten. Dus eventueel zonder sit-ups en push-ups maar met Tai-Chi en Chi-Gong voor stevig staan, rechtop lopen en niet vallen.

Hoe werkt Kenko Kempo Karate / VITOK?

De training valt terug op het budo van voor de wedstrijdaanpassing. Het Kenko Kempo Karate kent geen wedstrijden. Van trappen boven de gordel en draaiende trappen wordt afgezien om de gewrichten te sparen. Een tiental geselecteerde Chi-Gong oefeningen en een 9-tal Tai-Chi figuren zijn ingebouwd in de les. Het gaat steeds van zachte naar harde naar zachte naar harde naar zachte bewegingen, enz. Daarmee wordt de belastbaarheid van hart en bloedvaten in gedachte gehouden. Plezier, weerbaarheid en gezondheid staan centraal in Kenko Kempo Karate.

Hoe ontstond Kenko Kempo Karate / VITOK?

Kenko Kempo Karate is ontwikkeld door wetenschapper Erich B. Ries die oorspronkelijk van het Shotokan karate komt. In 2009 begon hij een studiegroep die in 2014 uitmondde in een officieel geregistreerde bond, de Kenko Kempo Karate Organisation e.v. De Dojo’s/Dojangś bieden in Duitsland, Oostenrijk en nu ook in Nederland de Kenko Kempo Karate vorm aan van bestaande klassieke krijgskunsten.

De lessen Kenko Kempo Karate / VITOK

Bij Hennie Thijssen worden op basis van meer dan 50 jaar ervaring in de Martial Arts de unieke en inspirerende mentale en fysieke technieken en oefeningen op een doordachte didactische wijze gecombineerd met die van KKKO/VITOK, Qigong en Tai-Chi. In Duitsland heeft Hennie Thijssen met regelmaat ook contact met de grondlegger van het KKKO, Grootmeester Erich Ries en volgt daar met regelmaat een seminar/training waardoor de meest recente ontwikkelingen op het gebied van KKKO/VITOK voor U worden meegenomen in zijn lessen!

In deze is hij aangesloten bij de KKKO moederorganisatie en lid van de Nederlandse Federatie van Krijgskunsten NKF en Nederlandse Culturele Sportstichting NCS welke het KKKO in Nederland ook erkend. Bij de NFK heeft hij een erkende licentie voor Leraar – Coach. De 1e t/m de 4e Dangraad KKKO / VITOK heeft hij behaald bij grootmeester Erich Ries en Prof. emer. Dr. Johanna van Bronswijk.

Al ervaring met de Martial Arts?

Leraar / 1e-2e-3e Dan Kenko Kempo Karate / VITOK worden?

Beoefenaren met een Martial Arts achtergrond, in het bezit van minimaal een 1e Dan en interesse om senioren en ouderen middels het KKO / VITOK in hun vereniging of sportschool te begeleiden kunnen bij Hennie Thijssen een inschaling doen voor 1e Dan KKK / VITOK met NFK/NCS erkenning. Daarna kan men zich verder ontwikkelen voor de 2e en 3e Dan KKK / VITOK. Personen met een rode/bruine band of vergelijkbaar in een van de Martial Arts stijlen volgen een voortraject.

Stuur een mailtje naar henniethijssen@gmail.com voor meer informatie, het aanvragen van een inschaling of voor het maken van een vrijblijvende afspraak!

Twee boekjes over Kenko Kempo Karate / Ouderen Krijgskunst in het Nederlands.