Senioren Taekwon-Do 45+

Volgens wetenschappelijk onderzoek is het dynamisch aspect van de patronen en oefeningen uit het Senioren Taekwon-Do 45+ programma juist voor senioren zeer belangrijk voor preventie, het handhaven van balans alsmede het ontwikkelen van lenigheid, concentratie, evenwicht en coördinatie.

Ieder mens is uniek. Vandaar dat de Senioren Taekwon-Do 45+ lessen zijn gebasseerd op ervaring en literatuurstudie waaronder divers wetenschappelijk onderzoek op het gebied van de pschycho-fysieke ontwikkeling bij senioren en de ouder wordende mens. Uiteraard zijn de lessen afgestemd op de persoon die ze volgt en zijn ze uitermate geschikt voor de senior Martial Arts beoefenaar van welke stijl dan ook die in het ITF Taekwon-Do een Kub- of Dangraad wil behalen. 

Bij senioren vinden er veel ongelukken plaats, vooral wanneer men in beweging is. Men loopt een trap op (dynamische beweging), iemand roept wat, men is afgeleid en dan gaat het mis. Het Senioren Taekwon-Do 45+ programma levert dan ook naast het eigenmaken van technieken een bijdrage aan het verminderen van ongelukken door vallen! Een conclusie uit een onderzoek van de Universiteit van Maastricht geeft bijvoorbeeld aan dat het Taekwon-Do een van de beste programma’s is om mentaal en fysiek in balans te blijven!

Tijdens de lessen wordt naast de Taekwon-Do technieken zelf ook de nadruk gelegd op mentale/fysieke oefeningen op het gebied van weerbaarheid, lenigheid, ademhaling, balans, coördinatie en de patroontraining (aanvals- en verdedigingstechnieken tegen denkbeeldige aanvallers, dus geen blessures!). In combinatie met de juiste ademtechniek trainen we zowel de diverse spiergroepen als de organen van het lichaam!

Het Taekwon-Do Senioren 45+ programma kan tot op zeer hoge leeftijd worden beoefend en geeft oefeningen die aangepast zijn aan de leeftijd en het conditieniveau met behoud van plezier in bewegen!

De lessen worden door Hennie Thijssen aangeboden:

  • In de Dojang, privé of met bijvoorbeeld een partner voor maximale aandacht.
  • Online met praktijkmomenten en examens in de Dojang.

Uiteraard is het ook mogelijk om het Senioren Taekwon-Do 45+” programma op maat te volgen in relatie met een fijne ontspannende Ki Gezondheidswandeling in de natuur van de Kaapse bossen of bij u in de buurt of zelfs bij u thuis!

Stuur een mailtje naar henniethijssen@gmail.com voor meer informatie!