Senioren Taekwon-Do 45+, 50+, 60+, 70+, 80+

Volgens wetenschappelijk onderzoek is het dynamisch aspect van de patronen en oefeningen uit het Senioren Taekwon-Do programma juist voor senioren zeer belangrijk voor preventie. Er wordt op een doordachte wijze aandacht besteedt aan het ontwikkelen van evenwicht, lenigheid, concentratie, kracht, coördinatie, zelfredzaamheid en levensstijl.

Ieder mens is uniek. Vandaar dat de SENIOREN TAEKWO-DO lessen zijn gebasseerd op ervaring en literatuurstudie waaronder divers wetenschappelijk onderzoek op het gebied van de pschycho-fysieke ontwikkeling bij senioren en de ouder wordende mens. Uiteraard zijn de lessen op maat afgestemd op de persoon van 45+, 60+, 70+ en 80+ en zijn ze uitermate geschikt voor BEGINNERS die totaal geen ervaring hebben met een zelfverdedigingskunst. Ook de SENIOR MARTIAL ARTS BEOEFENAAR van welke stijl dan ook die in het ITF Taekwon-Do een Kub- of Dangraad wil behalen kan in een andere fase van zijn of haar leven genoegen halen uit deze lessen!. 

In het dagelijks leven vinden er onder senioren en ouderen veel ongelukken plaats, vooral wanneer men in beweging is. Men loopt een trap op (dynamische beweging), iemand roept wat, men is afgeleid en dan gaat het mis. Het Senioren Taekwon-Do programma levert dan ook naast het eigenmaken van technieken een bijdrage aan het verminderen van ongelukken door vallen! Een conclusie uit een onderzoek van de Universiteit van Maastricht geeft bijvoorbeeld aan dat het Taekwon-Do een van de beste programma’s is om mentaal en fysiek in balans te blijven!

Tijdens de lessen wordt ook aandacht besteedt PATROONTRAINING (Tultraining) waarbij volgens een bepaald patroon de geleerde technieken worden samengesmolten in een patroon tegen denkbeeldige aanvallers (dus geen blessures!). In combinatie trainen we in relatie met een goede ademhaling zowel de diverse spiergroepen als de balans en organen van het lichaam!

Daarnaast maakt de WANDELSTOK een onderdeel uit bij de Senior Taekwon-Do training. Er wordt volgens een uitgedacht programma gewerkt aan zowel gezondheidsoefeningen als oefeningen die gericht zijn op zelfbescherming en zelfverdediging. Een wandelstok is een krachtig hulpmiddel voor ouderen, mag overal mee naartoe genomen worden en kan in onveilige noodsituaties zelfs je leven redden!

  • Uiteraard is het voor u mogelijk om alleen het wandelstok programma in de Dojang of bij u thuis te volgen!

Het Taekwon-Do Senioren programma kan tot op zeer hoge leeftijd worden beoefend en geeft oefeningen die aangepast zijn aan de leeftijd en het conditieniveau met behoud van plezier in bewegen!

De lessen worden door Drs. Hennie Thijssen (8e Dan ITF Taekwon-Do) aangeboden:

  • In de Dojang, privé op maat of met bijvoorbeeld een partner voor maximale aandacht.
  • Bij u thuis 
  • Online.
  • In een combinatie van bovenstaande.

De heer Ed van Breemen (91 jaar) traint nog dagelijks zijn oefeningen!

Uiteraard is het ook mogelijk om het Senioren Taekwon-Do programma op maat te volgen in relatie met een fijne ontspannende Ki Gezondheidswandeling in de natuur van de Kaapse bossen of bij u in de buurt!

Stuur een mailtje naar henniethijssen@gmail.com voor meer informatie!