Zelfverdediging & Weerbaarheid

Els, Ik had hier 25 jaar geleden al mee moeten beginnen! Ik combineer mijn lessen zelfverdediging met een ontspannen Ki wandeling in de prachtige natuur van de Kaapse bossen.

Effectieve zelfverdediging en mentaal-fysieke weerbaarheid is uit géén enkel boek zonder professionele begeleiding te leren. Als je serieus van plan bent om een training, cursus of workshop te starten dan is het allerbelangrijkste een goede school te vinden met een erkende leraar. Gebruik de geleerde technieken nooit in drift. Natuurlijk is het jezelf verdedigen tegen een onrechtvaardige aanval indien proportioneel verdedigbaar, maar aanvallen zonder aanleiding of noodzaak is zonder meer eerloos en nooit goed te praten. Vergeet niet, dat dikwijls terugtrekken uit een gevecht of conflict waarvan je weet dat je hem/haar kunt verslaan meer moed toont en meestal een beter gevoel geeft dan het geweld te laten escaleren. Er wordt uiteraard ook aandacht besteedt aan het het (verder) ontwikkelen van zelfvertrouwen en uitstraling, met name tijdens onveilige situaties!

Voor gepensioneerden of hulpbehoefenden zijn er speciale lessen samengesteld met ook extra aandacht voor de wandelstok om de zelfredzaamheid, persoonlijke veiligheid en conditie te optimaliseren! Deze vinden plaats in de Dojang of bij u thuis indien wat slechter ter been.

De educatieve en inspirerende lessen, workshops en cursussen zijn op basis van meer dan 50 jaar ervaring en studie naar de meest effectieve technieken samengesteld en kunnen in overleg op de dag of avond plaatsvinden.

Zelfverdediging & Weerbaarheid wordt aangeboden als Personal training privé op maat maar uiteraard is het mogelijk om samen met een partner, vriend/vriendin de lessen te volgen. De privé lessen vinden plaats in de Dojang in de Utrechtse Heuvelrug (Doorn). Uiteraard is het mogelijk om deze op locatie, bij u thuis of virtueel als extra ondersteuning/begeleiding uit te voeren!

Tijdens de lessen of cursus ‘Praktijkgerichte zelfverdediging & Weerbaarheid’ ligt de nadruk op een aantal belangrijke praktijkgerichte zelfverdedigingstechnieken die je kunnen helpen in eventueel voorkomende alledaagse ongewenste situaties zoals bijvoorbeeld: 

  • Bij verwurgingen
  • Wanneer je op de grond ligt
  • Bij verbale en non-verbale agressie
  • Zelfcontrole tijdens angstige of ongewenste situaties
  • Wanneer je aangevallen wordt met stoten en/of trappen
  • Wanneer je bij een pinautomaat staat en je wordt aangevallen
  • Wanneer iemand met een mes, stok of honkbalknuppel op je in wil slaan
  • Ook komen er een aantal technieken aan de orde die je kunt toepassen met een aantal dagelijkse voorwerpen die je vaak bij je hebt (pen, sleutelbos, paraplu, handtas, boek, pen, betaalpas, wandelstok, tijdschrift, etc.). Wist u dat u met een krant een plank kunt breken!!
  • Voor het deelnemen aan de cursus is geen voorkennis vereist en uiteraard wordt er rekening gehouden met uw conditieniveau en leeftijd!

Voor trainingen op locatie zie de pagina Workshops  / Cursus op locatie!

 

 

Interesse? Bel of stuur een mailtje naar henniethijssen@gmail.com