Ki Natuurwandelingen

Uit onderzoek blijkt dat bewegen waaronder wandelen een van de belangrijkste maatregelen is om de mentale en fysieke conditie te verbeteren en het valrisico met daaraan een aantal overlijdensgevallen te verkleinen. We weten ook dat wandelen in de natuur goed is voor het bestrijden van depressies en bepaalde ziekten zoals hart- en vaatziekten, hoge bloeddruk en diabetes. Het Lise Meitner Institute for Environmental Neuroscience van het Max Planck bijvoorbeeld legde een verband tussen de hersenen en de natuur. Conclusie: Na een wandeling van 60 minuten in de natuur wordt in de hersengebieden de activiteit vermindert die betrokken zijn bij stressverwerking.

De Ki natuurwandelingen zijn bedoeld en ontwikkeld om je bewuster te maken om op een plezierige gecontroleerde manier te leren bewegen, beter te slapen, je energielevel, coördinatie en flexibiliteit op te bouwen en je stresslevel te reduceren. KI (Koreaans en Japans voor levenskracht en in China ook wel Chi genoemd) is een innerlijke kracht die in ons zit en ons energie kan geven. Wandel mee, alleen of met een vriend(in) of partner en ontdek de kracht die leidt tot een betere lichamelijke en psychosociale gezondheid! 

Door jarenlange ervaring met de mentale en fysieke technieken uit zowel het Westen als het Verre Oosten en de eigen dagelijkse wandelingen/trainingen van Hennie Thijssen in zijn prachtige woonomgeving de Kaapse bossen van de Utrechtse Heuvelrug laat ik hij u op een inspirerende manier de inspirerende plekjes zien in combinatie met voor u geschikte oefeningen op het gebied van balans, stretchen, mindfullness. coördinatie, ademhaling en meditatie!

De lengte en afstand van de wandeling is afhankelijk van uw leeftijd, conditieniveau en het doel dat u nastreeft. Uiteraard is het mogelijk om in overleg in uw eigen vertrouwde omgeving deze gezondheidswandelingen ook op maat ook uit te voeren! 

Wilt u een betere mentale en fysieke gezondheid bereiken met deze Low-Impact wandeling? Stuur bij interesse een mailtje naar henniethijssen@gmail.com